Søkemotoroptimalisering – SEO

Vi bruker Google når vi lurer på noe og vi bruker Google når vi skal kjøpe noe. Men vi klikker vanligvis bare på de aller øverste treffene i Google. Det er derfor viktig å ligge blant de aller øverste søkeresultatene i Google.

Søkemotoroptimalisering gjør at en webside kan rangere høyt i Google. God søkemotoroptimalisering får de fleste bedrifter opp i Google på de søkefrasene de ønsker. Dersom du ønsker at din bedrift skal få flere treff fra Google, så kan vi hjelpe deg!

seo-optimalisering
Vi har dyktige folk som kan søkemotoroptimalisering/SEO på Lillehammer, Gjøvik, Vinstra, Brumunddal, Gudbrandsdalen, Ringsaker og Hamar.
 • Teknisk SEO optimalisering av WordPress
 • Speed optimalisering av webside
 • Søkeordsanalyse
 • Innhold med SEO tilpassing

Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere innen digital kommunikasjon dersom du ønsker at din bedrift skal rangere høyt i Google!

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, er praksisen med å optimalisere et nettsted for å forbedre dets synlighet og rangering på søkemotorer som Google, Bing og Yahoo. SEO kan være et kraftig verktøy for bedrifter i alle størrelser, og hjelpe dem med å tiltrekke seg mer trafikk til nettstedet ditt og øke din synlighet på nettet.

Grunnleggende om SEO

Søkemotorer bruker komplekse algoritmer for å finne ut hvilke nettsteder som vises øverst i søkeresultatene. Disse algoritmene tar hensyn til et bredt spekter av faktorer, inkludert kvaliteten på innholdet på et nettsted, relevansen av dette innholdet for en brukers søk, og den generelle strukturen og ytelsen til nettstedet.

For å optimalisere et nettsted for søkemotorer, bruker vi en rekke taktikker og strategier utviklet for å forbedre et nettsteds relevans, autoritet og synlighet. Disse taktikkene kan omfatte optimalisering av nettstedets innhold for spesifikke søkeord, bygging av «backlinks» fra andre nettsteder, og forbedring av nettstedets tekniske struktur for å gjøre den enklere å gjennomgå av søkemotorer.

Søkeordplanlegging

En av de viktigste aspektene ved SEO er søkeordplanlegging. Nøkkelord er søkeordene som brukere skriver inn i søkemotorer når de leter etter informasjon, produkter eller tjenester. Ved å identifisere søkeordene som er mest relevante for virksomheten din, kan du optimalisere nettstedets innhold for å målrette mot disse søkeordene og tiltrekke deg mer trafikk fra søkemotorer.

For å utføre søkeordundersøkelser bruker vi en rekke verktøy. Disse verktøyene lar deg identifisere søkeordene som er mest relevante for virksomheten din, samt søkevolum og konkurransenivå for hvert søkeord.

On-Page optimalisering

Når du har identifisert søkeordene du vil målrette mot, kan du begynne å optimalisere nettstedets innhold for å forbedre dets relevans og synlighet på søkemotorer. Optimalisering på siden innebærer å gjøre endringer i innholdet, strukturen og formateringen av nettstedet ditt for å gjøre det mer søkemotorvennlig.

Noen viktige optimaliseringsteknikker på siden inkluderer:

 • Inkluder målsøkeordene dine i sidetitlene, metabeskrivelser og overskrifter
 • Bruke beskrivende og søkeordrike nettadresser
 • Optimalisering av bildene dine med alt-tagger og beskrivende filnavn
 • Lage engasjerende innhold av høy kvalitet som er optimalisert for dine målsøkeord
 • Bruke interne koblinger for å hjelpe søkemotorer med å gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt

Off-Page Optimalisering

Off-page-optimalisering refererer til teknikkene som brukes for å forbedre nettstedets autoritet og synlighet utenfor nettstedet. Den viktigste off-page optimaliseringsteknikken er koblingsbygging, som innebærer å skaffe høykvalitets «backlinks» fra andre nettsteder.

Tilbakekoblinger er viktige fordi de signaliserer til søkemotorer at andre nettsteder anser innholdet ditt som verdifullt og autoritativt. Jo flere tilbakekoblinger av høy kvalitet du har som peker til nettstedet ditt, desto mer sannsynlig er det at du rangerer høyt på søkemotorene for dine målsøkeord.

Noen effektive koblingsbyggingsteknikker inkluderer:

 • Gjesteposter på relevante nettsteder og inkludert en lenke tilbake til nettstedet ditt
 • Lage høykvalitets, delbart innhold som andre nettsteder naturlig vil lenke til
 • Delta i nettsamfunn og fora relatert til din nisje
 • Bygg relasjoner med andre nettsteder og påvirkere i din bransje

Teknisk optimalisering

I tillegg til on-page og off-page-optimalisering, er teknisk optimalisering også et viktig aspekt ved SEO. Teknisk optimalisering innebærer å gjøre endringer i den tekniske infrastrukturen til nettstedet ditt for å gjøre det lettere å gjennomgå og indeksere av søkemotorer.

Noen viktige tekniske optimaliseringsteknikker inkluderer:

 • Sørg for at nettstedet ditt er mobilvennlig og laster raskt
 • Optimalisering av nettstedets struktur og navigasjon for å gjøre det enkelt å gjennomsøke og indeksere
 • Opprette et nettstedskart og sende det til søkemotorer
 • Optimalisering av nettstedets robots.txt-fil for å sikre at søkemotorer kan gjennomsøke nettstedet ditt effektivt

Sosiale medier

Sosiale medier kan også spille en rolle i SEO. Mens sosiale medier-signaler i seg selv ikke er en direkte rangeringsfaktor, kan sosiale medier bidra til å drive trafikk til nettstedet ditt, noe som kan forbedre SEO-en din. Dette betyr å dele innholdet ditt på sosiale medier, engasjere seg med publikum og bygge relasjoner med andre påvirkere i din bransje.

SEO er en langsiktig prosess, og det krever kontinuerlig innsats og investeringer for å opprettholde et nettsteds rangering og synlighet i søkeresultater. Fordelene med SEO kan imidlertid være betydelige. Ved å forbedre et nettsteds rangering på søkeresultater, kan bedrifter tiltrekke seg mer trafikk til nettstedet deres, generere flere potensielle kunder og salg, og etablere seg som en autoritet i sin bransje.

Konklusjon

SEO er en viktig del av digital markedsføringsstrategi. Det involverer en rekke teknikker, inkludert søkeordundersøkelser, innholdsskaping, koblingsbygging og teknisk optimalisering, for å nevne noen. Ved å implementere disse teknikkene kan bedrifter forbedre nettstedets rangering og synlighet søkeresultater, tiltrekke mer trafikk til nettstedet deres, generere flere potensielle kunder og salg, og etablere seg som en autoritet i sin bransje. For å få mest mulig ut av SEO er det viktig å samarbeide med et erfarent og anerkjent SEO-byrå.

Vi er mer enn en leverandør

Vi streber etter å være en lett tilgjengelig ressurs og samarbeidspartner, fremfor å bare være en leverandør. Du kan alltid ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Kontakt oss

Send oss gjerne en forespørsel på